Főoldal
Főoldal Hírek Linkek GRAFit

Főmenü
Főoldal
Munkáink
Oktatás
Hírek, érdekességek
Elérhetőség
Kapcsolatok
Keresés
Statisztika
Látogatók: 54212
 
 
Legutóbbi munkák, szoftveres tapasztalatok PDF Nyomtatás E-mail

Néhány szó az utóbbi hónapok alkotásairól és a CS3-ra való átállásról... 

Az új év új lehetőségeket hozott:

  • Folytatódtak a katolikus ifjúsági eseményekhez kapcsolódó munkáink: a székesfehérvári bibliás találkozótól a nagy nyári egri ifjúsági fesztiválig.
  • Litér község kiadványait, újságjának gondozását bízták ránk.
  • Internetes munkák, többek között a www.kie.hu arculatának frissítése.
  • A Magyar Katolikus Rádió hangoskönyvei: Szent Erzsébetről, illetve a legutóbbi Szent István intelmei. Ehhez kis füzetben a szöveget is mellékeli a kiadó.

Szoftveres tapasztalatok:

Eddig teljes munkamenetünk a Corel szoftvereire épült. Az idő vasfoga bizony megtépázta régi Ventura 8-asunkat. Legutólsó munkánknál komoly problémákat okozott, hogy a környező országok ékezetes betűi már csak nehézkesen voltak kiszedhetőek az Unicode-ot nem támogató DTP-programmal.

CorelDRAW 9-esre épülő grafikai vonalunkat minden azóta készült változattal igyekeztünk frissíteni (10-11-12-13), de sajnos a betűkezelésben és a stabilitásban olyan hiányosságai, bizonytalanságai vannak, amivel nagyon nehéz együttélni. A CorelDRAW fantasztikusan ergonómikus eszközei, melyekkel szinte játékosan, élvezetesen lehet tervezni, sajnos nem tudták ellensúlyozni a munkafolyamat végén adódó hosszú kínlódást, küzdelmet a színekért. Ehhez társuló elszállások minden frissítés ellenére odáig fajultak, hogy néha komplett tervek tüntek el a semmiben...

Múlt nyáron előbb az Adobe Creative Suite 2-es majd ősszel a CS3-as változatra ruháztunk be. A befektetés szinte azonnal megtérült, többnyelvű kiadványokat nagyszerűen kezelt az új InDesign. Bombabiztos működése új dimenziót nyitott a dokumentumok biztonságos kezelésében, nyomdai előkészítése iszonyat gyors.

A csomag többi elemével is könnyű volt megbarátkozni: nem véletlen a Photoshop legendás népszerűsége, az Illustrátor viszont a Corel megoldásai után elég darabosnak tűnt. A Dreamweaver és a Flash most kerülnek bele kisebb munkákkal a munkafolyamatba. Szóval szuper CS3-mal dolgozni, de azért a vektoros dolgokban vissza-vissza térünk a Corel eszközeihez...

 
Következő >
           
© 2017 Gutenberg Oktatás és Kiadványszerkesztés
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.